A Forma-1-es Török Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Idei legjobb rajtpozícióját nullázásra tudta váltani Fernando Alonso a Forma-1-es Török Nagydíjon, mivel az 1-es kanyarban megpördült, miután összeért Pierre Gasly autójával, majd a spanyol forgatta ki Mick Schumachert, amiért ötmásodperces büntetést kapott.

Rögtön a leintés után a francia Canal+-nak azt nyilatkozta, túlzásnak érzi, hogy előbbi eset miatt megbüntették Gaslyt, szerinte versenybaleset történt. Nagyjából ezt sugallta később a RaceFans hasábjain is. „Ilyen körülmények között mindig nehéz bevenni az első kanyart. Bármi megtörténhet ilyenkor, és sajnos pont ma került ránk sor, amikor a legjobb öt között voltunk” – kezdte mondandóját Alonso, aki végül mindössze a 16. helyen végzett.

„Ez azért frusztráló, mert amikor nem vagyunk versenyképesek, általában unalmas futamunk van” – szidta (bal)szerencséjét a kétszeres világbajnok. „Amikor meg azok vagyunk, megőrül az időjárás, és őrült dolgok is történnek. Idén elkerül minket a szerencse, de azt hiszem, sokat halmozunk fel jövőre.”

Schumacher meglökésével kapcsolatban pedig elmondta, hogy elfogadja a büntetést. „Sajnálom, hogy ütköztem vele, de ez is csak azért történt, mert a 14. helyen voltam. Egyáltalán nem abban a pozícióban kellett volna lennem” – utalt vissza az előzményekre.

Alonso megjegyezte, ebben az évben egyáltalán nem ütőképes az Alpine az intermediate-eken, így van mit javítani a teljesítményen ennél a keveréknél. Csapattársa, Esteban Ocon mentett egy pontot az enstone-iaknak, pedig a francia a szabályok adta kiskaput kihasználva, egyedülálló módon még csak ki sem állt kereket cserélni.

Nullázása ellenére az Alpine spanyol versenyzője a 10. helyen áll az egyéni bajnokságban.