A Forma-1-es Orosz Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Elmosta az eső a McLaren-álmot a Forma-1-es Orosz Nagydíjon, egy kockázatos döntés miatt ezúttal sem jött össze az első győzelem Lando Norrisnak, helyette honfitársa, a mercedeses Lewis Hamilton ünnepelhette a századikat. A leintést követően a wokingiakat irányító Andreas Seidl hangsúlyozta, közösen döntöttek, nem szabad ujjal mutogatni Norrisra, hiába jelentette ki kategórikusan, hogy a pályán marad a körülmények ellenére.

„Természetesen most már nyilvánvaló, hogy ez rossz döntés volt. Másképp alakult volna, ha tudjuk, hogy ennél jóval több eső érkezik, de nem tudtuk” – fogalmazott az elvesztett futam után a csapatfőnök, aki szerint Norris és a McLaren egyenlő arányban hibás a történtek miatt.

„Tudja, hogy ez is része ennek a játéknak, akárcsak a tanulásnak, de nemcsak nála, hanem a mi esetünkben is. Lehetőségünk lett volna felülbírálni őt a bokszutca falára érkező információk alapján, de végül együtt hoztuk meg a döntést, hogy kint maradunk.”

F1: Győzni akarása okozta a McLaren vesztét 2

Seidl elárulta, hallották, hogy hasonlóképpen tanakodtak a Mercedesnél Lewis Hamilton esetében. „Neki lehetősége volt kivárni, hogy lássa, mit lépünk, mivel a második helyen haladt, nekünk nem” – jegyezte meg. „Győzni akartunk, és ezért döntöttünk úgy, hogy pályán maradunk. Végül ezért nem jött össze.”

Igennel felelt arra a kérdésre, bánják-e, hogy nem tudták le korábban a bokszkiállást, mivel így csak hetedikként végzett Norris, elesve élete első F1-es sikerétől. „Együtt hoztuk meg a döntést, de az eredmény nem lett az igazi. Ki fogjuk vizsgálni, hogy legközelebb ne forduljon elő és jobban csináljuk” – húzta alá.