Lassan az utolsó harmadára fordul a 2021-es Forma-1-es világbajnokság, az Orosz Nagydíj előtt Max Verstappen vezeti az összetettet az elmúlt négy szezonban világbajnoki címeinek számát hétre duzzasztó Lewis Hamiltont megelőzve. Őket a harmadik helyen utóbbi csapattársa, Valtteri Bottas követi, de 85,5 pontos hátránya mellett a második számú pilóta szerepét tölti be.

Bottas a jövő évtől az Alfa Romeo színeiben folytatja, miután a Mercedes George Russellnek ad lehetőséget hétszeres világbajnok versenyzője oldalán. Ennek ellenére a bajnoki esélyekről kérdezték a finnt egy friss interjúban.

„Sosem lehet tudni a Forma-1-ben, hogyan alakul a szezon, azt gondolom. Még elég sok futam van hátra az idei évből, szóval soha ne mondd, hogy soha” – kezdte közhelyesen gondolatait. „Próbálom a legjobb formámat nyújtani és versenyeket nyerni, mialatt konzisztensen gyűjtöm a pontokat.”

F1: Kitálalt a Mercedesről Bottas 2

Igazán akkor szólta el magát Bottas, amikor nekiszegezték a kérdést, egyáltalán engednék-e harcolni a bajnoki címért. „Nem tudom, Totót [Wolff, a Mercedes csapatfőnöke – szerk.] kéne erről megkérdeznem. Habár a szezon korábbi részében azt éreztem, a legkevésbé sem engedik. De sosem lehet tudni, versenyről versenyre lépkedünk előre.”

Bármennyire is egyértelműnek tűnik a helyzet, a Spanyol, aztán a Holland Nagydíjon is megkérdőjeleződött, mennyire elkötelezett szárnysegéd a korábbi GP3-bajnok, mindkétszer majdnem keresztbe tett Hamiltonnak.

„Csapaton belül beszéltünk meg sok mindent, beleértve a különböző forgatókönyveket is” – tért ki a témára. „Minden verseny más: van, hogy csapatjátékosként kell viselkedni, máskor pedig a csapatért nyerni.”

Arra a kérdésre, hogy hajlandó lenne-e félreállni, ha arról van szó, hogy így több pontot gyűjthet Hamilton, határozott igennel felelt. „Jelen állás alapján megtenném. Biztosra kell mennünk abban, hogy mindkét bajnoki cím nálunk kössön ki. Nemcsak a konstuktőri, hanem az egyéni is. Most jobbak Lewis esélyei” – összegezte.