Újabb fordulóponthoz érkezett Max Verstappen és Lewis Hamilton rivalizálása a Forma-1-es Olasz Nagydíjon: a két bajnokaspiráns azután akadt össze és torpedózta meg egymást, így a Brit Nagydíj után újra ütközéssel zárult kettejük csatája. Az esetet még vizsgálják, a holland és a brit egymásra mutogat.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint versenybaleset történt Monzában Verstappen és Hamilton között, amiért részben csapatát okolja, de Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője sem akarta lekapni a keresztvizet egyik pilótáról sem. „Abba kellene hagynunk annak véleményezését, hogy ki volt a hibás” – jelentette ki a holland Ziggo Sport kamerái előtt.

„Mindannyian elfogultak és részrehajlóak vagyunk a saját versenyzőink iránt. A stewardok majd döntést hoznak az ügyben, nekünk pedig el kell fogadnunk, bármit is mondjanak.”

Mercedes: El kell fogadnunk a stewardok döntését 3

Toto Wolff szerint a Mercedes és a Red Bull is fog még hibázni.

„Ennek semmi értelme” – felelte arra a kérdésre, hogy a továbbiakban minden eddiginél keményebb lesz-e a harc. „Nagyon szoros volt a verseny kettejük között, és továbbra is keményen fogunk versenyezni. Szerintem a szezon hátralevő részében mindketten követünk majd el taktikai hibákat, hiszen egyikünk sem akarja, hogy nyerjen a másik” – jósolta meg.

Frissítés (18:48)

Döntött Verstappen és Hamilton ügyében a versenyirányítás: a holland két büntetőpontot, az Orosz Nagydíjra pedig háromhelyes hátrasorolást kapott! A részletekről itt számoltunk be: