A Forma-1-es Olasz Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Hosszú körökre a biztonsági autó is pályára lépett a Forma-1-es Olasz Nagydíjon, miután a verseny 25. körében Lewis Hamilton és Max Verstappen összeütköztek a célegyenes végi sikánnál, így mindkettejük futama a sóderágyban ért véget.

 

Egyikőjük sem sérült meg a balesetben, ugyanakkor látható, hogy a glória ezúttal is jó szolgálatot tett, mivel Verstappen Red Bullja eltalálta Hamilton Mercedesének a tetejét. Ezek után a pontverseny élén nem lesz változás, a holland ötpontos előnnyel fordul a folytatásra.

Az esetet a felügyelők a verseny leintése után fogják vizsgálni, helyi idő szerint 17:15-re idéztek be a két éllovast.

Kiesése után Hamilton állást foglalt az esetben: ahogyan arra számítani lehetett, ellenfelét hibáztatja. „Tudta, hogy mi fog történni, ahogy azt is, hogy átmegy a kerékvetőn. Pedig ugyanazt kellett volna csinálni, amit nekem a rajt után a 4-es kanyarnál. Akkor neki helyet hagytam” – érvelt a brit, aki merevségre és nyakfájdalomra panaszkodott, míg a Sky Sports F1-nek nyilatkozott.

„Próbáltam keményen nyomni, amennyire csak lehetett, közben egyautónyi helyet hagyva magam mellett. Az 1-es és a 2-es kanyarba előbb fordultam be, majd hirtelen Max már az autóm tetején volt” – próbálta feleleveníteni a történteket.

A Hamilton által felvázolt forgatókönyv szöges ellentétével állt elő Verstappen. „Amikor fékeztünk az 1-es kanyarnál, nem hagyott nekem elég helyet. A 2-es kanyarban már mellette voltam, és ott sem, majd összeértünk…” – mesélte a saját verzióját. Hozzátette: két emberre van szükség ahhoz, hogy elforduljanak együtt egy kanyarban, ám Hamiltont ezúttal nem látta túl közreműködőnek. 

„A pole-ból indultunk, de rossz volt a rajt, rossz volt a stratégia, majd a bokszkiállás is” – tért ki a futamára a világbajnoki éllovas. „Minden rosszul sikerült a mai versenyen. Ezt majd ki kell elemeznünk, mert ilyen nem történhet meg újra. Nagyon rossz napunk volt.”

Frissítés (18:48)

Döntött Verstappen és Hamilton ügyében a versenyirányítás: a holland két büntetőpontot, az Orosz Nagydíjra pedig háromhelyes hátrasorolást kapott! A részletekről itt számoltunk be: