A Forma-1-es Olasz Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

A bokszkiállásoknak köszönhetően egészen kaotikussá vált a Forma-1-es Olasz Nagydíj, ami a kerékcserék után – idén másodjára – Max Verstappen és Lewis Hamilton összeakadását hozta. Kettejük esete még vizsgálat alatt áll, de ez a lényegen már nem változtatott: mindketten üres kézzel távoztak Monzából.

Miközben a bajnokaspiránsok egymásra mutogatnak, a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko szerint versenybaleset történt kettejük között. „Max belül volt, de nem maradt elég helye, ezért a kerékvetőre hajtva Hamilton autójának ütközött. Egyikük sem akarta elengedni a másikat” – ismertette álláspontját többek között a Motorsport-Magazin.com-nak.

„Ezért gondolom, hogy versenybaleset volt. Semelyikük sem vádolható szándékossággal. Nyilván egyikük sem akarta, hogy ez így végződjön.”

Nyilatkozatában Marko a Red Bull bokszutcai szarvashibájára is kitért, ami miatt Verstappen egyáltalán Hamilton közelébe került a pályán. Mint ismert, a 25. körben történt kiállás során a Milton Keynes-i csapat nagyon lassan dolgozott a bokszban, mindössze 11,1 másodperc alatt cserélte le a gumikat Verstappen autóján. Marko szerint korábban kellett volna behozni a hollandot, és ez esetben elkerülhető lett volna az incidens.

F1: Magát okolja a Red Bull a baleset miatt 3

Helmut Marko úgy véli, egyformán hibás volt a két versenyző a balesetnél, ami megelőzhető lett volna szerinte azzal, ha a Red Bull jobb munkát végez a kerékcserénél.

A történtek után változatlan maradt az állás Verstappen és Hamilton között: 226,5 pontjával továbbra is a holland áll a tabella élén, kereken 5 ponttal megelőzve a címvédő brit pilótát, mielőtt az Orosz Nagydíjjal folytatódna a bajnokság két hét múlva.

Frissítés (18:48)

Döntött Verstappen és Hamilton ügyében a versenyirányítás: a holland két büntetőpontot, az Orosz Nagydíjra pedig háromhelyes hátrasorolást kapott! A részletekről itt számoltunk be: