Különleges dolgot vihet véghez Valtteri Bottas: a Mercedes finn versenyzője egyazon Forma-1-es hétvége keretein belül kezdhet az első és utolsó helyről is elrajtolhat egy futamon. A jövőre már az Alfa Romeo színeiben induló versenyző megnyerte az Olasz Nagydíj pénteki időmérőjét, így a sprintet az élről kezdheti, de vasárnap a nagydíjon már a mezőny végén fog állni, mert erőforrást cseréltek autójában.

A sprintkvalifikáció nem tét nélküli, ugyanis a rajtsorrend mellett pontokat is osztanak a három leggyorsabbnak. Miután Lewis Hamilton is kiemelte, hogy minden egységnek jelentősége lehet, a Mercedes nem fog kockáztatni, és csapatutasítást alkalmaz majd.

“Igen, feltehetőleg igen” – válaszolta Toto Wolff csapatfőnök arra a kérdésre, hogy láthatunk-e helycserét Bottas és Hamilton között utóbbi javára. “Általában nehéz csapatutasítást alkalmazni, versenyzőként nem ezt akarjuk látni. Mindenkinek ott kellene lennie, amit megérdemel, de Valtteri a mezőny végére megy majd. Meglátjuk, hogyan alakul a rajt” – tette hozzá az osztrák.