Már a Forma-1-es Olasz Nagydíj második szabadedzésén panaszkodott Charles Leclerc, miszerint azonnal ki kell szállnia az autóból. A Ferrari monacói pilótája emiatt rövidebbre fogta programját.

Csapata később közölte, hogy valóban nincs minden rendben vele, és orvosi vizsgálatra ment, ám a sprintkvalifikációs versenyen el tudott indulni Leclerc. A pénteki időmérőn szerzett nyolcadik helyét hatodikra váltotta, mely Valtteri Bottas büntetése után az ötödik rajthelyet jelenti majd.

A tünetek azonban még a 100 kilométeres száguldás alatt is jelen voltak. “A legfontosabb, hogy sikerült mindent megtennem az autóban, amit szerettem volna, emiatt boldog vagyok. Kicsit kába vagyok és fáj a fejem, de nem durva a helyzet” – mondta a leintést követően a kétszeres futamgyőztes.

“Őszintén szólva az 5-6. hely volt a legtöbb, amit kihozhattunk a napból. Az előttünk lévő négy autó jóval gyorsabb, de bízom abban, hogy ha tökéletes versenyt futunk holnap, akkor nyomást helyezhetünk a McLarenre. Ez a cél” – tekintett előre Leclerc.