A Forma-1-es Holland Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Hétfőn eldőlt egy újabb dominó a Forma-1-es pilótapiacon, bejelentették Valtteri Bottas “több évre szóló” új szerződését az Alfa Romeóval. Az átigazolás régóta nyílt titok volt, hamarosan George Russell mercedeses szerződését is bejelentik.

Toto Wolff csapatfőnök számára nem volt könnyű döntés Bottas elküldése. “Ez egyáltalán nem volt könnyű folyamat vagy teljesen magától értetődő döntés számunkra” – magyarázta Wolff, aki vélhetően maga is közbenjárt Bottas alfás szerződése érdekében.

“Valtteri fantasztikus munkát végzett az elmúlt öt szezonban, jelentős részt vállalt a sikereinkben és a növekedésünkben. Lewiszal együtt új mércét állítottak fel ebben a sportban a csapattársi kapcsolat minőségét illetően, és ez értékes fegyvernek bizonyult számunkra a világbajnoki csatákban, és soha nem látott sikerekhez segített minket.”

“Teljes mértékben megérdemelte volna, hogy a csapatban maradjon, nagyon örülök neki, hogy az Alfánál új kihívást talált. Valtteri örökre a Mercedes család tagja lesz.”