Nem akármilyen sajtópletykával kezdték el csigázni a nagyérdeműt a Forma-1-es Holland Nagydíj hétvégéjén: több orgánum is megszellőztette, hogy Lawrence Stroll ajánlatot tett Fernando Alonsónak, megpróbálva átcsábítani az Alpine-tól az Aston Martinhoz 2022-re. Úgy tudni, a nyári szünetben Stroll többször is együtt ebédelt Flavio Briatoréval, a spanyol menedzserével.

Erre még azt megelőzően került sor, hogy bejelentették volna a kétszeres világbajnok maradását az Alpine-nál, miközben Sebastian Vettelnek állítólag még nincs szerződése a következő szezonra, noha amikor tavaly ősszel hivatalossá vált Aston Martin-os szerződtetése, kiderült, hogy több évre szól a felek megállapodása.

Az Aston Martin azonban tagadja, hogy felmerült volna Vettel lecserélése, ezzel együtt pedig Alonso leigazolása.

„Lawrence Stroll nem ajánlott szerződést Fernando Alonsónak, ahogyan azt néhány médium állítja” – közölte a csapat szóvivője a Motorsport.com-mal. Megerősítette, hogy a csapattulajdonos a nyári szünet folyamán valóban együtt ebédelt Szardíniában Briatoréval, de ennek hátterében kettejük baráti viszonya áll. „Az elmúlt évek folyamán már többször is ebédeltek együtt Szardínián” – tette hozzá.

F1: Vad Vettel-pletykát cáfolt az Aston Martin 1

Vettel szerződése kapcsán pedig Otmar Szafnauert, az Aston Martin csapatfőnökét szólaltatták meg, aki elárulta, várhatóan a következő hetekben véglegesítik az új megállapodást a négyszeres világbajnok némettel. A hivatalos bejelentésre még a szezon vége előtt sor kerül majd.

Azok után csatlakozott az Aston Martinhoz Vettel, hogy tavaly csalódást keltő idénnyel búcsúzott a Ferraritól. Nehézkesen kezdte az évet, de dobogóra állt az Azerbajdzsáni és a Magyar Nagydíjon is – igaz, utóbbi eredményét az Aston Martin üzemanyagmizériája miatt elvették. Így tizenkét futam után a 12. helyen áll a bajnokságban, 35 ponttal várja a folytatást.

A 34 éves pilótának nehéz dolga lesz ugyanakkor a vasárnapi futamon Zandvoortban, mivel az időmérő edzésen feltartás miatt már a Q1-ben búcsúzott, emiatt csak a 17. rajtkockából várhatja a piros lámpák kialvását.