A Belga Nagydíj helyszínén megtörtént a bejelentés Fernando Alonso jövőjéről, a várakozásoknak megfelelően az Alpine-nál marad a spanyol versenyző. A kétszeres világbajnok csapattársával, Esteban Oconnal már korábban több évre szóló új szerződést írt alá a csapat. Laurent Rossi, az Alpine ügyvezető igazgatója szerint számukra ideális ez a pilótakettős, amelyet az egyik legerősebbnek tart a mezőnyben.

“Nagyon boldog vagyok, hogy megerősíthetem a hírt az Alpine-nal való szerződéshosszabbításról. Amióta visszatértem a Forma-1-be, itt otthon érzem magam, tárt karokkal vártak. A mostani mindenki számára érdekes szezon, de fejlődést mutatunk, a Magyar Nagydíj erre jó példa. Nagyon várom az idény hátralévő részét, és azt, hogy jövőre is együtt versenyezzek Estebannal” – mondta Alonso.

Az augusztus elsejei Magyar Nagydíjat Ocon nyerte, Alonso ötödik volt, ám a másodikként célba ért német Sebastian Vettel utólagos kizárását követően hivatalosan negyedik lett. A pontversenyben 11 futam után Ocon a 10. 39 ponttal, Alonso pedig a 11. 38 ponttal.