A Forma-1-es Belga Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Közel 3,5 órát töltöttek a nézők a szakadó esőben Spa-Francorchamps-ban, hogy lássák versenyezni a világ legjobb pilótáit a Forma-1-es Belga Nagydíjon. A futamból végül két biztonsági autó mögött megtett kört leszámítva nem lett semmi.

Már rögtön a leintés után Lewis Hamilton arról beszélt, hogy vissza kellene téríteni a jegyek árait. A Forma-1 első körben elzárkózott ettől, mondván, hogy a jegyeket nem ők árulják, és áttolta a felelősséget a pálya nyakába. Persze a dolog bonyolultabb ennél, hiszen a Forma-1 részéről születtek meg azok a döntések, melyek miatt 3,5 óra hosszúra nyúlt az esős szakasz.

“Nehéz erről jelenleg beszélni” – mondta Vanessa Maes a spái pálya részéről, majd kifejezte a szurkolók felé sajnálatát. “Sajnos az időjárás egy olyan elem, amit nem tudunk irányítani. A biztonság elsődleges, ezért tiszteletben tartom a versenyigazgató döntését. Természetesen osztozom a nézőink óriási csalódottságában, akik példás módon viselkedtek.”

“A napokban megvitatjuk az FOM-mel (a Forma-1 jogtulajdonosával – a szerk.), hogyan tudnánk kompenzációt felajánlani a nézőinknek a vis maior események után” – mondta.