A Forma-1-es Belga Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Nemcsak vasárnap, hanem szombaton, az időmérő alatt is esős körülmények voltak Spában, a Q3 elején Lando Norris össze is törte az autóját. Sebastian Vettelt nagyon felbosszantotta az eset, mert külön jelezte, hogy a körülmények miatt piros zászlóra lenne szükség.

Michael Masi versenyigazgató sok kritikát kapott a baleset miatt, utólag elismerte, hogy hibázott. “Este beszélgettem néhány versenyzővel, nagyon konstruktív visszajelzéseket kaptam tőlük” – kezdte Masi.

“Utólag természetesen könnyű okosabbnak lenni, de az alapján, amit a körülményekről mondtak, valószínűleg nem kellett volna elindítanunk a Q3-at. Minden pálya más és más, nehéz kiszámítani, hol áll meg a víz, és hogyan reagálnak a gumik.”

Vettel rádiózásával kapcsolatban Masi megjegyezte, hogy nem tudnak valós időben mindenre odafigyelni. “Akkora a rádióforgalom az F1-ben, hogy képtelenség minden beszélgetésbe belehallgatni. Utólag sok visszajelzést kaptam arról, mi történhet meg és mi nem, ez sokat segített már vasárnap is.”