A Mercedes a nyári szünet előtt azt hangoztatta, hogy a Forma-1-es Belga Nagydíjig megszületik a döntés és eldől, ki fog Lewis Hamilton mellé ülni 2022-ben. A bejelentésre azonban nem került sor.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a spa-i időmérő után azonban két külön forrásnak is elárulta, hogy a döntés már megszületett. Az osztrák szakember azzal viccelődött, kicsit csalódott, mert Russell a pole-ból is indulhatott volna, ám hozzátette, hogy a Williams pilótájának kiugró teljesítménye nem befolyásolja döntésüket.

“Tudjuk, mit tud George. Kiemelkedő volt az utánpótlás-kategóriákban, kiemelkedő volt a Williamsnél, kiemelkedő volt, amikor velünk versenyzett Bahreinben” – mondta Russellről, aki második lett az időmérőn, szemben Valtteri Bottasszal, aki csak nyolcadik, de magával hozott büntetése után csak a 12. helyről indulhat vasárnap délután.

Wolff szerint a döntéshozatalnál arra a pilótára is figyelnek, akinek nem szavaznak bizalmat a Mercedesnél. “Ha könnyű döntés lenne, már korábban meghoztuk volna, mert tudjuk, mire képes Valtteri és azt is, mit tud George. Mindketten megérdemlik, hogy figyeljünk rájuk, amennyire csak lehetséges, mert mindketten a család részei.”