A Forma-1-es Magyar Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Egyetlen elfékezéssel tönkretette Valtteri Bottas a mezőny javának versenyét a Forma-1-es Magyar Nagydíjon. A Mercedes finnje mellett Lance Stroll is elfékezte magát az Aston Martin volánjánál, kettejük incidenseinek köszönhetően pedig öten kiestek, valamint a Red Bull-os Max Verstappen és a mclarenes Daniel Ricciardo is sérült autóval köröztek a Hungaroringen.

Mindketten öt rajthelyes büntetést kaptak tetteikért a Forma-1-es Belga Nagydíjra. Sokan azonban nehezményezték, hogy ennyire enyhe büntetéssel megúszhatták a pilóták, főleg Bottas esetében.

Michael Masi, a Forma-1 versenyigazgatója elárulta, tudatosan volt némileg enyhe a kiszabott büntetés. “Mondhatjuk, hogy ha száraz idő lett volna és ugyanez az incidens megtörténik, keményebb lett volna a büntetés” – magyarázta az ausztrál szakember a szankciókat, az időjárásból fakadó ismeretlen tényezőket emlegetve.

“Egyértelmű volt a helyzet, ezért mondták a stewardok mindkét esetben, hogy teljes egészében ők a hibásak.”

Masi korábban elárulta, mi lett volna, ha egyetlen autó sem áll fel a rajtrácsra a Magyar Nagydíj újraindításakor: