Ahogyan arra számítani lehetett, még a Hungaroringen is a két héttel ezelőtti Brit Nagydíj, azon belül is a bajnokaspiránsok ütközése volt a téma a csütörtöki médianapon. Az ominózus versenynap óta először szólaltak meg részletesebben az érintettek.

„Ami a manővert illeti, most is mindent úgy csinálnék, ahogy legutóbb csináltam” – nyilatkozta Lewis Hamilton, aki annak ellenére győzött hazai pályáján, hogy baleset okozásáért tíz másodperces időbüntetéssel sújtották menet közben. „Átnéztem, kielemeztem, és sokévnyi tapasztalattal a hátam mögött azt mondom, hogy semmit sem csinálnék másképp.”

Verstappen elleni összecsapását sokan ahhoz hasonlították, ahogyan Charles Leclerc-t támadta a győzelemért. „Határozottan megmagyarázhatnám, de nem fogom. Húsz vagy Isten tudja, hány éve versenyzem, tudom, hogyan kell bevenni a kanyarokat és előzni. Nem fogok energiát pocsékolni a magyarázkodásra. Nehéz, mert teljesen nem fogják megérteni az emberek” – tette hozzá a Mercedes versenyzője.

Hamilton: Semmit sem csinálnék másképp 2

A leintés utáni ünneplése kapcsán megfogalmazott kritikákra is reagált a brit: elmondta, hogy nem érzi azt tiszteletlennek, még úgy sem, hogy közben Red Bull-os riválisát kórházba szállították további kivizsgálások céljából. „Nem gondolom, hogy tiszteletlen lett volna a viselkedésem” – szögezte le. „Ahogyan mondtam már: egy dolog úgy ünnepelni, hogy tudod, mi történt, és egy másik, ha meg nem tudod. Én nem voltam tisztában a történtekkel.”

„Ez volt a hazai versenyem, és keményen dolgoztunk egy olyan eredményért, amiben ki tudja, milyen hosszú ideje nem volt részünk már. Monumentális volt, hogy újra telt ház előtt versenyezhettünk, a tavalyi év után először, így fokozottak voltak az izgalmak. Nem szándékosan ünnepeltünk így, csak örömteli volt látni ennyi embert az újbóli együttlétüket ünnepelni. Én pedig nem fogom elrejteni az érzelmeimet.”

Hamilton megerősítette, a történtek után valóban felhívta Verstappent, hogy meggyőzödjön róla, jól van-e, hozzátéve, valószínűleg jelenleg is eltérő véleményen van. „Felhívtam a verseny után, hogy tudjam, jól érzi-e magát, emellett pedig tudatni akartam vele, hogy részemről megvan a tisztelet. Talán ez nem kölcsönös, nekem nem baj” – jelentette ki.