Csütörtök délután újra meghallgatják a Mercedest és a Red Bullt Lewis Hamilton és Max Verstappen silverstone-i balesete kapcsán, miután a világbajnoki éllovas csapata kezdeményezte az ügy, vele együtt pedig Hamilton – általuk enyhének vélt – büntetésének felülvizsgálatát. Komolyabban akkor vizsgálhatják meg újra az esetet, ha a Red Bull releváns, a korábbi ítélethozatal idején ismeretlen bizonyítékkal tud előrukkolni.

Dr. Helmut Marko, a bikások tanácsadója a német RTL-nek nyilatkozva elismerte, hogy van ilyen a csapat birtokában. Állítása szerint olyan információkkal, felvételekkel tudnak szolgálni, ami nemhogy a megszakítás alatt, de még akkor sem állt rendelkezésre, amikor Hamilton megkapta a tíz másodperces időbüntetést a két büntetőpont kíséretében.

„Ezeket csütörtökön fogjuk nyilvánosságra hozni, remélhetőleg felülvizsgálást fognak eredményezni” – jegyezte meg a 78 éves szakember. „Még mindig úgy véljük, túlságosan enyhe büntetést kapott Hamilton” – mondta. Mint ismeretes, Marko volt az, aki már rögtön a leintés után is a legsúlyosabb szankcióval büntette volna a hétszeres világbajnoki címvédőt.

„Innen már csak a stewardokon múlik, de annak is nagyon örülünk, hogy újranyitják az ügyet. Kiderül, hogyan fognak ítélni, de azt hiszem, hogy amit előterjesztünk, kicsit más megvilágításba helyezi majd ezt az egészet” – jegyezte meg sejtelmesen.

Hamilton a futam közbeni büntetése ellenére megnyerte a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjat, így a bajnokesélyesek 8 pontos különbséggel fordulnak a folytatásra, vagyis a Magyar Nagydíjra.