Nem tehetünk pontot a Forma-1-es Brit Nagydíj végére: a Red Bull hivatalosan is megkérte a stewardokat, vizsgálják meg újra a silverstone-i első körös balesetet, mely Max Verstappen kiesését eredményezte. Az energiaitalosok célja nyilvánvaló: szeretnék, ha Lewis Hamilton súlyosabb büntetést kapna az eddigieknél.

A stewardok a két érintett felet csütörtök délután 16 órakor hallgatják meg videókonferencián keresztül. Az ügyet újra is vizsgálhatja a testület, amennyiben a Red Bull új, releváns bizonyítékokkal áll elő, melyek az eredeti döntéshozatal idején még nem álltak az FIA rendelkezésére. Ha a Nemzetközi Automobil Szövetség elfogadja a Red Bull új bizonyítékait, jöhet az új tárgyalás és akár az új, súlyosabb büntetés Hamiltonnak.

Legutóbb hasonlóra 2019-ben volt példa, amikor a Kanadai Nagydíjat követően a Ferrari nem hagyta annyiban, hogy elvették Sebastian Vettel győzelmét, miután a füvön megcsúszva a gyanú szerint veszélyesen tért vissza a pályára. Akkor a német öt másodperces büntetést kapott, mely az első helyébe került Hamiltonnal szemben, az utólagos vizsgálatra azonban nem tudtak releváns bizonyítékokkal előállni a maranellóiak, így nem változott semmi.