Azzal, hogy tegnap kiderült, a Red Bull a Forma-1-es Brit Nagydíj első körös incidensének újravizsgálását kéri, hivatalosan még nincs vége a silverstone-i őrületnek.

Az energiaitalos csapat, ha azt szeretné, hogy Lewis Hamilton komolyabb büntetést kapjon, új, releváns bizonyítékokkal kell, hogy előálljon, melyek az eredeti döntéshozatal idején még nem álltak az FIA rendelkezésére. Erre biztosan nem alkalmas az alábbi videó, azonban új szemszögből mutatja be a Copse kanyarban történteket.

A videó feltöltője háromdimenziós formában rekonstruálta a tévéfelvételek alapján az eseményeket, majd azokat a virtuális Silverstone-ra helyezve új szögekből is megmutatta a balesetet. Ezek alapján kiderült, hogy Verstappen pontosan 3,4 méter szélességű sávot hagyott Hamilton 2 méter széles Mercedesének, és az is látszik, hogy az időmérős köréhez képest mennyivel szélesebben fordult a kanyarba a Red Bull hollandja, helyet hagyva a hétszeres világbajnoknak.

Verstappen azonban éppen csak annyi helyet hagyott, ahol egy szinte üres tankkal közlekedő, jól tapadó, könnyű autó elférhet, nem egy megtankolt, hideg abroncsokkal haladó nehéz jármű.