Ahogyan a napokban beszámolt róla többek között a Vezess, a Red Bull kérvényezte, hogy vizsgálják felül Max Verstappen és Lewis Hamilton silverstone-i ütközését, valamint a hétszeres világbajnoknak kiszabott, általuk enyhének vélt szankciót. Csütörtökön délután, egy videokonferencia keretében hallgatták meg újra a feleket, ami után a stewardok az ügy lezárása mellett döntöttek.

A szabályzat értelmében abban az esetben lett volna lehetőség újravizsgálásra, ha a kérelmet benyújtó Milton Keynes-i istálló olyan bizonyítékkal szolgál, ami egyrészt a döntéshozatalnál nem állt a versenyfelügyelők rendelkezésére, másrészt az ügy szempontjából releváns. Meggyőződése volt a Red Bullnak, hogy biztos fegyver van a kezében Hamiltonnal szemben, bizonyítva, hogy a brit olyan szögben és tempóban vette be a Copse-kanyart, ami elkerülhetetlenné tette az ütközést.

Bemutatta Hamilton és Charles Leclerc győzelemért vívott küzdelmét is a Red Bull, ami ugyanabban a kanyarban történt, csak két körrel a leintés előtt. Az összehasonlítással arra akartak rámutatni, hogy Hamiltonnak lassítania kellett volna, majd szűkebb íven fordulnia. A valóságban Alexander Albonnal (a Pirelli gumitesztjén), Sergio Pérezzel pedig a szimulátorban rekonstruálta az esetet a világbajnoki címvédő konstruktőr, hogy bizonyítsa igazát.

Kitart amellett az energiaitalos csapat, hogy Verstappen elég helyet hagyott Hamiltonnak a Copse belső ívén, ám a Nemzetközi Automobil Szövetség nem találta jelentősnek a Red Bull által benyújtott bizonyítékokat, így elutasította a felülvizsgálati kérelmet. Ezzel lezártnak tekinthető az ügy, amiben Hamiltont 10 másodperces időbüntetéssel és két büntetőponttal sújtották – más kérdés, hogy a címvédő így is megnyerte a Brit Nagydíjat.

Döntését azzal indokolta a felügyelőtestület, hogy a Red Bull olyan bizonyítékokat mutatott be, melyek korábban már a szervezet rendelkezésére álltak, igaz, GPS-adatok formájában.

Kettejük incidensét a Csapatrádió legutóbbi adásában a Vezess szakírói is kibeszélték. Erre a linkre kattinva visszanézheted, illetve -hallgathatod a Brit Nagydíj kibeszélőjét.