Pályafutása egyik legnagyobb balesetét élhette át Max Verstappen a Forma-1-es Brit Nagydíjon, miután az első körben összeakadt Lewis Hamiltonnal. Az ütközés következtében 51G-s erőhatás érte a hollandot, ami miatt kórházba kellett szállítani, viszont még aznap este ki is engedték.

Szokatlan módon győződött meg arról a világbajnoki éllovas, készen áll-e a magyarországi folytatásra. Részt vett ugyanis a spái 24 órás szimulátorversenyen, mert tudni akarta, képes-e hosszabb ideig egy helyben ülni, csapatával az 5. helyen végzett az abszolút értékelésben. „Örülök, hogy a hétvégén visszatérhetek a Hungaroringen” – mondta Verstappen, hozzátéve, hogy most már teljesen jól van.

„Kicsit még zúzott vagyok persze, de egy ilyen bukás után ez normális. Edzek és jól érzem magamat” – tette hozzá a Red Bull pilótája. „Jó teszt volt, mert így láttam, hogyan reagál a testem arra, ha hosszú ideig egy helyben, a képernyők mögött ülök. Teljesen jól vagyok már, így pozitív érzések töltenek el a hétvége előtt. Határozottan készen állok!”

A silverstone-i történésekről is kérdezték Verstappent, amiknek kapcsán a Red Bull felülvizsgálatot kért, kevesellve Lewis Hamilton büntetését. „Nincs mit mondanom a médiafelhajtás kapcsán, és hogy őszinte legyek, annyira nem is érdekelt, hogy beleássam magamban” – zárta rövidre a kérdést.

„Tudom, mi történt Silverstone-ban, de most csak arra összpontosítok, hogy a lehető legjobbak legyünk a pályán, illetve elöl tudjunk maradni a bajnokságban” – fogalmazott célorientáltan Verstappen előretekintő jelleggel.

„A csapat törődhet a dolgok hivatalos oldalával, és bármi mással, amit meg kell vizsgálni a baleset után. Attól még az én feladatom ugyanaz: a lehető legjobbnak lenni és nyerni vasárnap. Szeretem a Hungaroringet, ugyanakkor remélem, nem lesz részünk annyi akcióban, mint tavaly.”

Mint ismert, Verstappen a 35. Magyar Nagydíj kivezető körén törte meg a Red Bullt, a szerelőknek pedig szinte semennyi idő alatt, csodával határos módon kellett helyrehozniuk az autót, ami sikerült is, így a holland – aki jelenleg 8 ponttal vezet a pontversenyben Hamilton előtt – a dobogó második fokára állhatott fel.