Minden valószínűség szerint George Russell és Valtteri Bottas közül kerül ki Lewis Hamilton mercedeses csapattársa 2022-re. A találgatások persze folyamatosan mennek: sokan már a Forma-1-es Brit Nagydíjra prognosztizálták Russell bejelentését, Bottast pedig már több csapattal is összehozták. A legerősebb hangok szerint a finn akár honfitársa, Kimi Räikkönen helyén is folytathatja az Alfa Romeónál.

A Mercedes már korábban tisztázta, hogy a döntésre a nyári szünetig kell várni. Toto Wolff csapatfőnök azonban elárulta, bárhogy is döntsenek, a másik pilóta sorsáról is gondoskodnak, senki sem fog hoppon maradni. Mindezt azonban úgy adta a világ tudtára, hogy szavaiból nehéz nem azt kiolvasni, hogy Bottas távozni fog.

“Ha olyan döntést hoznánk, hogy másnak adunk lehetőséget, az nem a velem való kapcsolata miatt van, hanem azért, mert nagyszerű jövő előtt áll, mert megérdemli” – célzott az osztrák szavaival Russellre, majd áttért Bottasra. “Minden idők legjobb Forma-1-es versenyzőjének a csapattársa. Így nem könnyű ragyogni, de nagyszerűen teljesít.”

Wolff ezt követően hozzátette, ha a Williams fiatal tehetségére esne a választásuk, akkor segít majd a finn pilótának ülést találni a mezőnyben. “Sokkal inkább egy stratégiai döntés lesz ez, hogy maradunk-e a jelenlegi felállásnál vagy kicsit vakmerőbbek leszünk jövőre. De mindkét pilótával leülünk tárgyalni, és döntést hozunk majd.”