Nemrég jelentették be, hogy az Alfa Romeo 2024-ig biztosan marad a Forma-1-ben. Az olasz autómárka a Sauberrel kötött együttműködés értelmében a csapat nevét adja, ám a korábbiakkal ellentétben mostantól a Ferrarinak már nincs beleszólása a pilótafelállásba.

Már eddig is gyakran merült fel az istálló neve az átigazolási pletykák kapcsán, ám Frederic Vasseur csapatfőnök állításai alapján még gyakrabban megtörténhet ez. A szakember nem veti el azt a lehetőséget, hogy jelenlegi pilótáiktól, Kimi Räikkönentől és Antonio Giovinazzitól is megváljanak.

“Mondhatjuk, hogy mindig jó a folytonosság a csapatban, mert így van referencia, és össze lehet hasonlítani az érzéseket az előző éviekkel, bla-bla-bla” – fogalmazott Vasseur. “Majd választunk amikor eljön a megfelelő idő. Megtarthatjuk a jelenlegi felállást, de változtathatunk is, minden nyitott.”

F1: Kirúghatják az Alfa Romeo mindkét pilótáját 2

Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke

“Antonio a listánkon van, a családunk része” – árulta el a csapatfőnök. “Fejlődik, ismét jó munkát végzett, a lista elején lesz jövő évre” – dicsérte az olaszt. Hasonló jókat már nem mondott Räikkönenről, akiről az utóbbi időkben látott gyengélkedései és hibái után azt rebesgetik, ez lehet az utolsó szezonja a Forma-1-ben.

Az is előfordulhat, hogy Mick Schumacher érkezik a csapathoz: a német állítólag inkább átadná másnak a lehetőséget a sereghajtó Haasnál, és átülne az Alfába. Potenciális célpont lehet a csapat Valtteri Bottas számára is, ha esetleg hoppon maradna, és nem ő kapná a szabad Mercedes-ülést.