A Forma-1 története során először egy versenyen dőlt el a Brit Nagydíj első rajtkockája Silverstone-ban. Az események kapcsán pozitív és negatív töltetű hangokat egyaránt lehetett hallani rajongóktól és szakértőktől egyaránt.

A témában megszólalt Lewis Hamilton is, aki másodikként zárta a szombati megmérettetést. A Mercedes hétszeres világbajnoka előzetesen szkeptikus volt a sprintkvalifikációval kapcsolatban: úgy gondolta, az egész egy hosszú vonatozásba torkollik majd. Részben igaza is lett, hiszen ő az élen hamar elveszítette a vezetést Max Verstappennel szemben, és miután a Red Bull pilótája ellépett tőle, eseménytelen volt körözése. “Ha őszinte szeretnék lenni, jó, hogy kipróbáltunk valamit. Számomra nem volt izgalmas a “verseny”, de tudtunk tanulni belőle” – mondta.

Hamilton elárulta, szerinte az ideális versenyhétvége sprintfutammal együtt csak két napig tartana. “Hosszú szombati és vasárnapi nap kellene. Legyen az első és a második szabadedzés, valamint az időmérő szombaton, és a sprintkvalifikáció és a verseny vasárnap – ha szeretnének sprintet tartani.”

“Csak rakjanak össze mindent. Rengeteg időt vesztettünk az elmúlt napokban. A szombat hosszú volt, és péntek reggel sem csináltunk semmit” – célzott Hamilton a kései programokra.