Nem járt annyira pórul, mint Sergio Pérez, de Carlos Sainz is az első Forma-1-es sprintverseny egyik veszteseként könyvelhető el. A Ferrari spanyol versenyzője már az első körben összeért George Russell-lel, aminek eredményeként lecsúszott a pályáról a Brooklandsben, ahonnan csak a mezőny végére térhetett vissza – pedig a 9. rajtkockából várhatta a rajtot.

A stewardok vizsgálják az esetet, mindenesetre Sainz számára egyértelmű, ki hibázott. „Szerintem nyilvánvaló, hogy George a hibás. Azt gondolom, rajta is kifogott, hogy piszkos levegőben kellett autóznia, ez azonban sokba került nekem” – vázolta fel a saját verzióját a Sky Sports F1 érdeklődésére.

Végül a 11. helyen ért célba, így összességében csak két pozíciót veszített. „Balszerencsés az eset, de meglátjuk, mi fog történni. Legalább a tempónk megvolt, és élveztem a felzárkózást, pedig elég sok DRS-vonat alakult ki” – ecsetelte sprintfutamát Sainz. „Sikerült néhányat előznöm, elég jó pozícióba zárkóztam vissza, de így is vesztettem. A 7-8. hely is meglehetett volna.”

George Russell azonban másképp látja a szituációt: a pénteki időmérő edzésen brillírozó brit szerint Sainz bevágott elé, ezért koccantak. „Láttam, hogy ott van, de abban a szögben, amiben voltam, semmit nem tudtam kezdeni vele. Ez klasszikusan egy első körös incidens” – véleményezte ütközését a williamses, aki a 9. pozícióból vághat neki a vasárnapi versenynek.

A másik Ferrarival – rajtpozícióját megőrizve – negyedikként intették le Charles Leclerc-t.