Sergio Pérez volt a Forma-1-es sprintkvalifikáció nagy vesztese, a szombati összecsapás 7. körében ugyanis megforgott a Red Bull-lal, amivel a mezőny végére esett vissza, miután már a rajtnál is bukott két pozíciót. A piruettnél elrongyolódott gumikon a 18. helyig zárkózott vissza, az utolsó kör elején végül a csapat utasítására feladta a 17 körös megmérettetést.

„Már a kanyarbejáraton utassá váltam, ahogy elengedtem a gázpedált. Fáj, ami történt, mert semmit nem tudtam tenni. Sajnálom a csapat miatt is, számomra ez a nap nagy mélypont” – fogalmazott a mexikói, aki a pénteki időmérő edzés után az ötödik pozícióból szépíthetett volna.

 

„A holnapi nap ugyanakkor egy új lehetőség, már várom. Új lehetőség arra, hogy rájöjjünk, mit tudunk jobban csinálni” – válaszolt, amikor arról kérdezte a Sky Sports F1 stábja, hogyan tudja túltenni magát mentálisan az ilyesféle kudarcokon.

Max Verstappen ugyan legyőzte Lewis Hamiltont szombaton, stratégiai szempontból komoly hátrányba kerülhet a Red Bull Pérez visszaesése miatt. Ennek kapcsán Christian Horner, a Milton Keynes-iek csapatfőnöke megerősítette, hogy a mexikói a bokszutcából indul majd vasárnap, a beállítások változtatása után pedig könnyebb dolga lehet az előzéseknél.