Mindössze 60 perc gyakorlás után csaptak bele a lecsóba a Forma-1-es pilóták a Brit Nagydíjon – csak egy órányi szabadedzés előzte meg a pénteki időmérőt, melyet Lewis Hamilton nyert Max Verstappen előtt.

A sprintkvalifikációs futam rajtrácsát eldöntő megmérettetés legnagyobb sztárja George Russell volt, aki a mezőny egyik leggyengébb autójával, a Williamsszel a nyolcadik helyet szerezte meg hazai közönség előtt. Korábban ennél jobb eredményt időmérőn csak a mercedeses beugrásakor ért el.

Az autójából kiszállva első mondataival a helyszínre kilátogató szurkolókat dicsérte a jövő évi Mercedes-ülés fő esélyese. “Damon Hill mondta, hogy a közönség egy másodpercet jelent. Azt hittem hazudik, de talán igaza van!” – viccelődött. “Hihetetlen ez a támogatás, csodálatos érzés.”

F1: Nem fog óvatoskodni a sprinten az időmérő sztárja 2

George Russell

“Eléggé rossz volt az első szabadedzésem, így tudtam, hogy az időmérőre előreléphetünk, és így is tettünk” – utalt Russell arra, hogy utolsóként zárta a 60 perces körözést. “Kihajtottam az első körre a Q1-ben, és tudtuk, hogy jól állunk. Még mindig be vagyok zsongva, hogy őszinte legyek!” – mondta az autójából kiszállva a brit.

Russell még az eddig látottaknál is többet szeretne kihozni a hétvégéből. Szerinte erre a sprintkvalifikációs futam adhat lehetőséget. “Szerintem sokan a biztonságra mennek majd, mert jó rajthelyet akarnak vasárnapra. De mi ráhajtunk. Számomra ez egy másik verseny, előre szeretnék menni, harcolni szeretnék ezekkel a srácokkal és megszerezni a lehető legjobb rajthelyet vasárnapra. Ugyanúgy fogom ezt kezelni, mint egy normális futamot” – ígérte.