Napos időben, 24 fokos levegő- és 41 fokos aszfalthőmérséklet mellett vette kezdetét a Forma-1-es Brit Nagydíj második szabadedzése Silverstone-ban, melyre a rendhagyó lebonyolítás miatt már az időmérő után került sor.

A pilóták ezúttal is 60 percig körözhettek, ám autójuk beállításait csak korlátozott keretek között módosíthatták az időmérő után életbe lépő parc fermé szabályok miatt. Emiatt az edzés főként a gumik megismeréséről, valamint a késő délutáni sprintkvalifikációs futamra és a vasárnapi nagydíjra való felkészülésről szólt.

A mezőny kétharmada hamar munkába is lendült, de sem a Mercedes, sem a Red Bull versenyzői nem hajtottak pályára az első percekben. Komoly, látványos tevékenységet azonban nemigen láthattunk a csapatoktól, mindenki a versenytempójára próbált dolgozni.

A leggyorsabb körök alapján természetesen most is sorba lehetett rendezni a mezőnyt. Ezek alapján volt a leggyorsabb a Max Verstappen volt a Red Bull-lal, legjobb köre 375 ezredmásodperccel volt gyorsabb a másodikként végző Charles Leclerc legjobbjánál. A Ferrari monacóiját csapattársa, Carlos Sainz követte.

Kissé meglepő módon Esteban Ocon végzett negyedikként az Alpine-nal, de az eredményekből nem szabad komoly következtetéseket levonni: jól mutatja ezt, hogy a két Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas csak a 8-9. helyen végeztek, és 1,2 másodperccel lassabbak voltak Verstappennél. Érdemes azt is megjegyezni, hogy Verstappen leggyorsabb köre majdnem 9 tizedmásodperccel volt lassabb, mint a pénteki időmérőn utolsóként záró Nyikita Mazepin legjobb köre.

A holland csapattársa, Sergio Perez ötödik lett a másik Red Bull-lal, a mexikóit a két mclarenes, Lando Norris és Daniel Ricciardo követte a 6-7. helyen. A legjobb tízbe befért még az AlphaTaurival Pierre Gasly, az időmérő hőse, a williamses George Russell 11. lett.

F1: Verstappen a leggyorsabb a sprintfutam előtt 2

A tejes eredménylista

A hétvége programja késő délután folytatódik a sprintkvalifikációs futammal, vasárnap már csak a futam vár az F1-esekre. A Brit Nagydíj pontos menetrendjét az alábbi linkre kattintva találod: