Még az első háromból is kiszorult a Mercedes a Forma-1-es Osztrák Nagydíj kvalifikációján, miközben a világbajnoki pontversenyt vezető Red Bull Max Verstappennel az élen, Sergio Pérezzel pedig a harmadik helyen zárt. Lewis Hamilton viszont csak a negyedik helyre ért oda, még a mclarenes Lando Norris is lenyomta őt.

„Az előző hetinél is nagyobb kihívással nézünk szembe” – mondta az időmérő után a brit. „Továbbra sincs meg a tempónk, és már mindent megpróbáltunk annak érdekében, hogy a legtöbbet hozzuk ki az autóból. A következő versenyeken meg kell találnunk a tempót. Nem tudom ugyanis, hogy volt-e valamilyen fejlesztésük, de ma még a McLaren is gyorsabb volt nálunk.”

„Javulnunk kell” – szögezte le a hétszeres világbajnok, akinek kapcsán épp szombat délelőtt jelentették be, hogy 2023 végéig hosszabbított a Mercedesszel. „Azt mondom, az már kizárt, hogy nyerjünk. Szerintem a Red Bull ismét javított az autóján, szóval ez egy könnyű menet lesz Max számára.”

„Csak próbálkozni tudunk, hogy legalább Sergiót megelőzzük, ezzel is mérsékelve a hétvége kárait” – tette hozzá Hamilton.