Mielőtt 2020-ban betiltották volna, a Mercedes az időmérőn viharos sikereket aratott a kvalifikációk egyetlen gyorskörére optimalizált motorüzemmódjával, melyet Lewis Hamilton annak idején csak partimódnak nevezett el. Természetesen a többi csapatnak is voltak extra beállításai, de mind közül egyértelműen kiemelkedett a bajnokcsapat üzemmódja.

Habár a rendszert betiltották, a Forma-1-es Osztrák Nagydíj második szabadedzését megnyerő Lewis Hamilton szerint a Red Bullnak jelenleg is lehet egy hasonló üzemmódja. “Biztos van még valami extra a zsákjukban” – mondta a hétszeres világbajnok.

“Szerintem előreléptünk egy kicsit, de nekik még mindig kéttized, vagy másfél tized az előnyük. Egyértelműen előreléptünk, de nem eleget, hogy ezt ledolgozzuk” – tette hozzá.

A szabadedzéseket jónak értékelte Hamilton, de a brit arra számít, hogy a Red Bull a folytatásra újra felcsavar mindent. “Alapvetően majdnem egy olyan időmérős módjuk van, mint nekünk volt. Megkérdeztem a srácokat… nem értem, honnan vették ezt. Lenyűgöző, és keményen kell dolgoznunk, hogy valahogy utolérjük őket.”