A Forma-1-es Stájer Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Max Verstappen stájer győzelme után bajban érezheti magát a Mercedes, ugyanis a turbó-hibrid érában rájuk egyáltalán nem jellemző módon nem jelentettek igazi kihívást a Red Bull hollandjának.

Nem csoda, hogy Lewis Hamilton is fejlesztéseket sürgetett a leintés után, ám Toto Wolff csapatfőnök szerint arra nemigen érdemes várni idén. “Látszik, hogy az idei évre leálltunk a fejlesztésekkel, mert úgy hisszük, a következő évekre fontos felkészülni” – mondta.

“Új szabályok jönnek, nemcsak a jövő évre, de a következő évekre is. Teljesen más autókoncepció, meg kell választani a megfelelő egyensúlyt” – célzott az idei és jövő évi fejlesztésekre Wolff. “Mindenki a jövő évi autón dolgozik, de egyesek még hoznak dolgokat. A Red Bullnak csütörtökön és pénteken is érkeztek kamionjai új alkatrészekkel.”

Az osztrák szakember szerint mindez azonban közel sem jelenti azt, hogy a 2021-es világbajnoki címet már most kioszthatnánk. “A bajnokság nem az alapján dől el, hogy aerodinamikai elemeket hozunk. Ebben a szakaszban még az olyanoknak is, mint a Red Bull, akik még mindig hoznak alkatrészeket, át kell állniuk a következő évre a fejlesztésekkel. Nem lenne értelme egy vagy két hetet a jelenlegi autóval foglalkozni, mert a nyereség közel sem lenne annyi, mint amennyit a 2022-es autón nyernénk.”

F1: Nem fejleszt többet a Mercedes 2

Christian Horner és Toto Wolff

“Még messze a vége” – célzott a bajnokságra Wolff. “Nehéz hétvégénk volt Ausztriában, nem volt fegyverünk, hogy tisztességesen harcoljunk a győzelemért. De fogunk még versenyeket nyerni a szezonban, lesznek pole-pozícióink, és ugyanúgy küzdünk, mint eddig is minden eredményért.”

“Ahogy mondtam korábban, le fognak állni az aerofejlesztésekkel valamikor, mert veszélyes lenne a jövő évi bajnokságra nézve. Tehát még mindig harcolunk. Ez sosem volt a legjobb pályánk, de ez nem azt jelenti, hogy nem maradt fegyverünk.”