Idei negyedik és pályafutása 14. győzelmét szerezte Max Verstappen, miután rajt-cél sikert aratott a Forma-1-es Stájer Nagydíjon, ezzel 19 pontosra növelve az előnyét a világbajnoki összetettben. „Azonnal éreztem, hogy jó az autó egyensúlya. Szintén már a rajttól fogva jó volt kezelni a gumikat. Még maradt is gumim a végére” – kezdte gondolatait a leintés után a holland.

„Folyamatosan próbáltuk tartani a tempót, ez nagyon jól működött ma. Újra meg kell ezt mutatnunk a jövő héten” – folytatta, miközben az interjúkat készítő Mark Webbernek nyilatkozott. „Megnézzük majd, mit tudunk esetleg jobban csinálni, de várom már a következő hetet. Jól fest a helyzetünk, így kell folytatnunk tovább. Biztos vagyok benne, hogy újra képesek leszünk jó munkát végezni.”

Verstappen: Ezt kell csinálnunk a jövő héten is 2

Miközben Verstappen simán, majdnem 40 másodperces fórral nyert, Lewis Hamilton csak a leggyorsabb körért járó bónuszponttal vigasztalódhatott a második hely mellett, miután az utolsó előtti kör elején egy második kerékcserére is kijött. „Magányos versenyem volt” – fogalmazott a Mercedes versenyzője. „Próbáltam tartani a tempót, de nagyon sokat fejlődött a Red Bull az elmúlt versenyek során.”

„Képtelenség volt tartani őket. Nem tudom, hol veszítettünk időt, de a hosszú etapokon is gyorsabbak voltak. Az biztos, hogy az egyenesekben sokat bukunk. Értékes pontokat gyűjtöttünk a csapatnak így is, szóval nyomnunk kell tovább, de most egyszerűen ők a gyorsabbak.”

„A legjobb formámat kell nyújtanom minden hétvégén, és muszáj találnunk valami teljesítmény terén. Fejlesztenünk kell, vagy valami” – tette hozzá némi tanácstalansággal a címvédő és hétszeres világbajnok.

„Ahonnan rajtoltam, a harmadik hely volt a maximum” – mondta Valtteri Bottas, aki a második szabadedzésen elkövetett hibája miatt csak az ötödik pozícióból indulhatott. „Volt egy kis sérülésem, jövő héten pedig újra neki kell lódolnunk. Nagyon szoros volt [Sergio] Pérezzel a végén, nagyon kicsi volt a különbség. Örülök, hogy tudtunk védekezni.”