Negyedik lett a Forma-1-es Stájer Nagydíj időmérőjén, viszont Valtteri Bottas büntetésének köszönhetően a harmadik rajtkockából indulhat Lando Norris. A McLaren pilótája bizakodó a versenyt illetően, de tudja, hogy a Red Bull és a Mercedes is gyorsabb náluk.

„Jó móka volt, jó volt vezetni az autót, ez az egyik legjobb pályára időmérés szempontjából. Fekszenek a tempós kanyarok, ennek ellenére a végére már a lélegzetem is elállt. Azzal pedig, hogy a harmadik helyről indulok holnap, még magamat is megleptem” – értékelt idei eddigi legjobb időmérője után Norris a Sky Sports F1-nek.

„Pedig [Fernando] Alonso is előttem, így volt az 1-es kanyar nem volt sima, utána viszont a szélárnyék komoly segítséget jelentett a körömben. Nem is vétettem nagyobb hibákat, pedig az utolsó kanyarok eléggé rizikósak. Magabiztosan ültem az autóban.”

Norris: Szép lenne megismételni a tavalyi dobogót 2

Norris az elmúlt években rendre eredményes volt a Red Bull Ringen, tavaly pályafutása első F1-es dobogóját is ezen a pályán szerezte. „Szép lenne megismételni a tavalyi dobogót” – fogalmazott az esélyek kapcsán az összetett negyedik helyén áll brit. „Viszont tudjuk, hogy a Red Bull és a Mercedes is erősebb, mint mi. Talán nem ma, de az ő autóik gyorsabbak.”

„Így is szerezhetünk értékes pontokat. Ha pedig pályára lép a biztonsági autó, vagy jön valamilyen hiba vagy büntetés, abból profitálnunk kell. A hétvége korábbi szakaszában még esőért imádkoztam, de látva, hogy sikerült javulnunk, már száraz versenyben reménykedem.”

A másik McLaren volánjánál Daniel Ricciardo ezúttal nem volt képes hasonlóan acélos teljesítményre, csak a 13. rajtkockát szerezte meg az időmérőn az ausztrál. A különbség előtt ő is áll értetlenül állt.

„Rejtély, mert tegnap még gyorsak voltunk” – idézi Ricciardót a RaceFans. „Tudom, csak egy pénteki edzés volt, nem is számítottam arra, hogy a pole-ért fogok harcolni. De minden jó volt, erre ma már egy másodperccel voltunk lassabbak, ami eléggé sok. Ez a mai reggel következménye, amikor szintén le voltunk maradva, azonban nem tudom, miért.”