Mindössze öt kör választotta el Max Verstappent a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon attól, hogy egy viszonylag sima győzelemmel megerősítse első helyét az egyéni bajnokságban. Egy durrdefekt miatt azonban az élről esett ki a holland, aki érthető módon nem elégedett.

„Valószínűleg a Pirelli megint azt fogja mondani, hogy a törmelék miatt történt. Imolában ugyanez volt. Ez az, amivel nehéz vitába szállni, de attól még tény, hogy újabb gumi robbant fel, és nemcsak nálam, hanem [Lance] Strollnál is” – tett utalást pilótatársa korábbi balesetére, aki hasonlóképpen szállt ki a versenyből a 31. körben.

Verstappen hozzátette, hogy arra számít, lesznek beszélgetések a Pirellivel, és nem örül neki, hogy már előre sejti, mi lesz a kimenetele. „Ezt nehéz elfogadni” – méltatlankodott a Red Bull versenyzője a Ziggo Sportnak nyilatkozva.

„Nyilvánvaló, hogy le vagyok törve. Könnyű versenynek ígérkezett, tudtuk kontrollálni a tempót, még ha nagyon is hosszú etapot kellett autóznunk a kemény gumikon. Kényelmesnek tűnt a helyzet, még csak vibrációt sem éreztem, de mást sem. Nagyon furcsa, ami történt” – mondta az elúszott győzelem után.

„Körről körre a leggyorsabb ívet használtuk, de különös, hogy ez az egész csak velünk történt meg.”

Fő ellenfele, Lewis Hamilton hibájának köszönhetően azonban Verstappen érkezik meg a bajnokság éllovasaként a két hét múlva rendezendő Francia Nagydíjra is, míg Sergio Pérez szintén veszélybe került győzelmével a Red Bull a konstrutőrök pontversenyében tett szert némi előnyre.

A holland beismerte, nem izgatta fel különösebben, hogy Hamilton is bajba került. „Egy ágyon feküdtem [az orvosi központban], épp akkor ellenőrizték a vérnyomásomat [amikor Hamilton kicsúszott]. Zizegett a telefonom, és láttam, hogy Lewisnak gondja volt az 1-es kanyarnál. Még ezzel az üzenettel is rendben találták a vérnyomásomat” – újságolta a Sky Sports F1-nek.