Meglepően jól szerepelt a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérőjén a Ferrari: Charles Leclerc megszerezte az első rajtkockát, Carlos Sainz azonban csak ötödik lett. A spanyol talán javíthatott volna első Q3-ban futott idején, de az utolsó körben kicsúszott és megtörte Ferrariját.

Sainz előtt éppen Cunoda Juki haladt az AlphaTaurival, aki azonban elmérte a 3-as kanyart, és beleállt autójával. Ekkor érte őt utol Sainz, aki elfékezte magát, Ferrarija pedig irányíthatatlanul csúszott a bukótér széle felé. „Túl közel kezdtem a köröm Jukihoz. Óriási dugó volt az utolsó három kanyarban, ahogy arra számítani lehetett” – tekintett vissza a monacói dobogós.

„Túl közel voltam hozzá, és nagyon gyorsan mentem át az 1-es és 2-es kanyarokon. Utána láttam, hogy Juki elfékezte magát és ütközött előttem. Kétségeim támadtak, hogy vajon próbáljak meg befordulni és folytassam a kört, vagy tapossak a fékre és kerüljem el az ütközést. Végül én magam is ütköztem” – mondta Sainz.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

A bakui időmérő már zsinórban a második olyan kvalifikáció volt, ahol piros zászló vette el a pilótáktól az utolsó javítási lehetőséget. Sainz különösen frusztrált volt, hiszen a Ferrari mindkét helyszínen gyors volt, de ő a megszakítások miatt nem tudta kihasználni ezen lehetőségeket.

„Csalódott vagyok. Megint fájó ez, mert a pole-pozícióért harcolhattunk volna, de mindig történik valami előttem. Csalódást keltő dolog ez, nem tagadom. Ugyanakkor boldog vagyok a csapat miatt, jó látni, hogy egyre jobbak leszünk” – tette hozzá.