„Sz*r kört futottam!” – kezdte az interjúkat készítő Johnny Herbertnek Charles Leclerc, aki – részben a Mercedes közreműködésével – megszerezte a pole pozíciót Azerbajdzsán, pályafutása során ez a kilencedik rajtelsősége, idén pedig a második. „Két-három kanyarba is belehibáztam, majd az utolsó szektorban komoly szélárnyékot kaptam Lewistól, ami kicsit segített nekem.”

„Összességében ugyanakkor úgy gondolom, hogy szélárnyék nélkül is lett volna esélyünk a pole-ra” – tette hozzá a Ferrari monacói versenyzője. „Jó napot zártunk tehát, de nem számítok arra, hogy annyira versenyképesek leszünk a versenyen, mint ma voltunk. Újra elkezdtem javítani a piros zászló előtt, de ez már csak ilyen. Újabb pole, aminek nagyon örülök.”

Lewis Hamiltont pedig rég hallhattuk annyira örülni második helynek, mint tette az azeri időmérő után a csapatrádión. A világbajnoki címvédőt is meglepte, hogy a hétvége szenvedései után az első sorból indulhat. „Erre határozottan nem számítottunk, ez pedig óriási eredmény, amiért annyit küzdöttünk, hogy nem is gondolnák” – mondta a brit.

„Sikerült megőriznünk a nyugalmunkat, még ha a háttérben kemény vitákat is folytatunk. Sok mindenen változtattunk az elmúlt két napban” – folytatta mondandóját Hamilton. „Lenyűgöző munkát végzet egyik napról a másikra a csapat, mindenkire büszke vagyok, amiért pozitívak tudtak maradni. Remélem, egy jó rajttal közel maradok a többiekhez.”

„Ez volt az elmúlt időszak legnagyobb kihívása. Kicsit már katasztrófába hajlott” – tette hozzá.

Eközben a világbajnoki éllovas Max Verstappen korántsem volt elégedett, hiszen megint egy utcai pályán és egy baleset miatt nem volt esélye harcolni a pole-ért. „Hülye egy időmérő volt ez őszintén szólva” – fogalmazott kritikusan a holland. „Kemény volt, de ennek ellenére ott vagyunk a harmadik helyen.”

„Még mindig erős az autónk, meglátjuk, mit tudunk majd kihozni belőle a versenyen. Tiszta rajtban reménykedem, az pedig jó, hogy három különböző autó lesz elöl” – tekintett előre a Red Bull pilótája.

Magyar idő szerint vasárnap 14:00-kor rajtol a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj, amiről a Vezessen élő képes-szöveges közvetítés formájában fogunk tudosítani.