A Forma-1-es Monacói Nagydíj második szabadedzésén olyan történt, amire már régen nem volt példa: a két Ferrari zárta élen a gyakorlást a nap legjobb idejeivel. Előnyük bő három tizedmásodperc volt a legközelebbi üldözővel, a mercedeses Lewis Hamiltonnal szemben.

A címvédő nem titkolta meglepettségét, de örömmel látja a Mercedes korábbi legnagyobb kihívóját a legjobbak közt. “Szerintem nagyon erősek a Ferrarik. Meglepett, hogy ennyit javultak, de ez remek, így nagyobb lesz a versengés.”

A Red Bull-os Max Verstappen némileg eltérő perspektívából nézte az eredményeket. “Meglepett, mennyire versenyképes a Ferrari, de szerintem ez is csak azt mutatja, mennyire gyengék vagyunk” – mondta.

Még magát Leclerc-t is váratlanul érte az elsőség, főleg úgy, hogy az első szabadedzésen mindössze négy kört tett meg váltóhiba miatt.

“Meglepett, hogy ez lett a vége, mert itt Monacóban nagyon fontos, hogy annyi kört tegyünk meg, amennyit csak lehet. Remekül éreztem magam az autóban a második szabadedzésen. Sikerült azt a kört összeraknom, de maradt még benne egy kevés” – utalt 1:11,684-es idejére, mely a hétvége eddigi leggyorsabbja.

“Másrészt azonban biztos vagyok abban, hogy a Mercedesnél és a Red Bullnál több tartalék van, mint nálunk” – hűtötte le a kedélyeket Leclerc. “Jelenleg jónak tűnik a helyzet, kissé túl szépnek is, hogy igaz legyen. Szombaton az időmérőn megtudjuk, hol is vagyunk pontosan.”