Nico Rosberg öt évvel ezelőtt öldöklő csatában nyerte meg a világbajnoki címet Lewis Hamiltonnal szemben, aztán az ünnepélyes FIA-díjátadón váratlanul bejelentette a visszavonulását.

Rosbergnek aláírt szerződése volt a folytatásról, mégis kiszállt, arra hivatkozva, hogy elérte azt, amiért egész életében dolgozott.

Rosberg egy interjúban most elárulta, szándékosan nem akarta sokáig halogatni a bejelentést, nehogy ezzel túl kellemetlen helyzetbe hozza a Mercedest.

“Imádtam volna, ha még legalább egy hónapig ünnepelhetem a vb-címet, és csak utána mondom azt, hogy ennyi, vége van” – fogalmazott Rosberg.

“Ha csak rajtam múlt volna, januárban álltam volna elő a döntéssel. Egy hónap ünneplés, aztán karácsony, és csak valamikor utána. Nagyon egyszerű a helyzet: Totóért és a csapatért tettem.”

Rosberg attól tartott, ha sokáig húzza a bejelentést, túl kevés opciója maradt volna a Mercedesnek arra, hogy kiválassza az utódját.

“A legnagyobb fejesek is próbáltak rábeszélni arra, hogy gondoljam meg magam, különösen Niki (Lauda). Mindenkinek egyszerűbb lett volna, ha folytatom.”