A 34. körben még félbe is kellett szakítani a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjat Valtteri Bottas és George Russell balesetének következtében. A Mercedes és a Williams versenyzője sem a baleset helyszínén, sem pedig a sajtó színe előtt nem jutott egyetértésre – az eset kapcsán viszont felettesük is állást foglalt.

„Nem voltam épp a legboldogabb” – felelte Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, amikor a Sky Sports F1 arról kérdezte, hogy szinte egyszerre történt Lewis Hamilton kicsúszása és Bottasék balesete. „Azt hittem akkor, hogy teljesen kukába ment a versenyük, de hihetetlen vezetésével Lewis megmentett minket.”

F1: Beszólt védencének a Mercedes-főnök 2

„Nagy csattanás volt, ahogyan a kettejük között zajló eszmecsere sem volt éppen barátságos. Újra meg kell néznünk, mi történt. A tangóhoz is két ember kell, de talán nem volt 50-50, inkább 60-40, de nem tudom, melyik irányba” – fogalmazott óvatoskodva, legalábbis látszólag.

Egy másik nyilatkozatában ugyanis az általa évek óta patronált, a Mercedes nagy jövőbeli reménységének kikiáltott Russellt savazta, viccelődve. „Úgy gondolom, George túl gyorsan akar abba az ülésbe kerülni. Pedig ha jó munkát végzel, a Mercedesben leszel, de ha nem, a Renault Clio-kupában. Hát a mai az közelebb volt a Renault Clio-kupához” – mondta nevetve.