Max Verstappen győzelmét hozta a kaotikus Emilia-romagnai Nagydíj, így a holland megszerezte idei első és pályafutása tizenegyedik sikerét, habár a piros zászló utáni gördülőrajtnál hajszálon múlt, hogy eldobja az első helyet.

„Azt leszámítva minden flottul ment ma” – nyilatkozta a Red Bull pilótája a leintés után. „Komoly kihívás volt a futam, különösen az elején, mivel nagyon nehéz volt pályán maradni. Azt pedig sosem könnyű eldönteni, hogy mikor jó slickekre váltani, miután az esőgumik elkoptak.”

„Még saját magamat is megleptem, de nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy ez jobban menjen. Remek munkát végeztünk a trükkös körülmények ellenére” – tért ki a rajtjára Verstappen, aki a lámpák kialvása után a harmadik helyről indulva vette át az első helyet.

Amikor pedig a korábbi Forma-1-es pilóta, Martin Brundle arról kérdezte, mit szól hozzá, hogy továbbra is Lewis Hamilton vezeti a bajnokságot, így felelt: „Hosszú még a szezon. Nyugalom.”

Verstappen: Nyugi, hosszú még a szezon 2

„Mindenekelőtt gratulálok Maxnak, nagyszerű munkát végzett, akárcsak Lando. Jó látni a McLaren felzárkózását” – gratulált ellenfeleinek Hamilton, majd belevágott az értékelésbe is: „Ami engem illet, a mai nem tartozik a legjobb napjaim közé, hosszú idő után ugyanis először hibáztam, de hálás vagyok, amiért még így is sikerült célba érni.”

„Csupán egyetlen száraz ív volt, és azt hiszem, túlságosan siettem, hogy minél hamarabb mindenki magam mögött tudhassak. Mégis bementem a belső ívre, pedig láthattam volna, hogy vizes, de nemcsak le-, hanem ki is csúsztam a pályáról. Szerencsére sikerült visszatérni és értékes pontokat szerezni” – mondta a hibájáról a hétszeres világbajnok.

Harmadik helyével pályafutása legjobb eredményét állította be Lando Norris, aki a tavalyi szezonnyitón zárt szintén a dobogó harmadik fokán. „Boldog vagyok, szép felzárkózás a tegnapi után” – kezdte gondolatait a McLaren britje.

„Hosszú és kemény verseny volt, nem is sikerült jól a rajtom. A végén pedig próbáltam tartani a második helyet, de Lewis túlságosan gyors volt, de jó, hogy harcolhattam a srácokkal” – részletezte futamát a Nap Versenyzője-díjat is kiérdemlő Norris. „Örülök, hogy itt lehetek a dobogón, és remélem, a jövőben ez megismétlődik. Egyáltalán nem vagyok csalódott a harmadik hely miatt.”

Verstappen: Nyugi, hosszú még a szezon 3