Miután a Forma-2-esek főfutamát szinte azonnal félbe kellett szakítani az Anthoine Hubert halálát okozó tömegbaleset miatt, a 2019-es Belga Nagydíj hétvégéje az elmúlt évtized egyik legsötétebbikévé vált az autósportban. Súlyosan megsérült Juan Manuel Correa is az incidens következtében: több mint 20 műtéten esett át és lábrögzítőt kellett viselnie, mielőtt másfél évvel később ismét autóba ülhetett.

A hétvégén ugyanis a Red Bull Ringen tesztel a Forma-3 mezőnye – annak egyetlen magyar érdekeltségével, a Campos Racing pilótájaként bejelentett Tóth Lászlóval együtt –, itt tér vissza az ecuadori-amerikai versenyző, aki az ART Grand Prix színeiben indul az idén, a dán Frederik Vesti és az orosz Alekszandr Szmoljar csapattársaként.

„Rendkívül hálás vagyok az ART Grand Prix-nek a lehetőségért. Sokat jelent, hogy hisznek bennem és a visszatérésemben” – fogalmazott Correa még csapata februári bejelentésekor. „A mostani egy átmeneti év lesz a Forma-3-ban, az álmom továbbra is az, hogy eljussak a Forma-1-ig, ez pedig a visszatérésem első lépése.”

Correa emellett a bukósisakját is bemutatta az osztrák pályán, alapvetően letisztult dizájnjával természetesen elhunyt pilótatársának emléke előtt tiszteleg.

A Forma-3 szezonja a Spanyol Nagydíj hétvégéjén, május 7-9-én rajtol.