Majdnem amputálni kellett Juan Manuel Correa, az Anthoine Hubert halálát okozó Forma-2-es tömegbukás túlélőjének lábát a baleset után 2019-ben. Az amerikai színekben versenyző pilótát a baleset után lélegeztetőgépre kellett kapcsolni tüdőkárosodása miatt, emiatt el sem kezdhették műteni a súlyosan károsodott lábát.

A 21 éves Correa Miamiban folyamatos gyógykezeléseken vesz részt, azonban erre a hétvégére Belgiumba látogatott, így leróva kegyeletét elhunyt kollégája előtt. “Spában lenni ezen a héten számos érzelmet ébreszt bennem, melyek egy része pozitív, más része negatív” – mesélte. “Nehéz hétvége lesz ez ebből a szempontból, de itt vagyok. Főként Anthoine emléke előtt tisztelegve, de a régi barátokkal is találkozok, visszatérve a paddockba, mely egyfajta családdá vált számomra.”

Correa a gyógyulására is kitért. “Az utóbbi pár hétben hatalmasat fejlődtem a rehabilitációmat illetően. Végre utazhatok és edzhetek – ez olyasvalami, amit már év eleje óta szerettem volna” – tette hozzá.

A baleset nem tántorította el a versenyzőt álmától, és egy nap szeretne újra sisakot és kesztyűt húzni, hogy visszaüljön egy versenyautó volánja mögé. “A felsőtestem készen áll a vezetésre” – jelentette ki. “Az erőnléti szintem bármilyen autó vezetéséhez elég, már csak idő kérdése, hogy a lábaim rendbe jöjjenek. Biztosak vagyunk abban, hogy amint leszedik a fémeket a lábamról a következő hónapokban, a megfelelő rehabilitációval a következő szezonra versenyre készek lesznek.”