Szombaton halálos versenybaleset történt a Forma-1 kísérőszériája, a Forma-2 első futamán.

A verseny második körében a francia Anthoine Hubert a kicsit korábban megpördülő Giuliano Alesi miatt lassító Ralph Boschungot próbálta kerülni a szupergyors Eau Rouge-Radillon kanyar tetején, de a bukótérben elvesztette az uralmát az autója felett, a gumifalnak csapódott, majd onnan vissza a pálya felé, ahol a szintén a bukótéren keresztülhajtó Juan Manuel Correa merőlegesen belerohant.

A 22 éves Hubert Forma-1-es autója kettészakadt, a sérüléseibe nem sokkal később belehalt, Correa mindkét lábát eltörte, őt még szombaton megműtötték, elkezdődött a felépülése.

A szombati futamot a baleset után megszakították és nem is indították újra, a vasárnapi sprintversenyt pedig kegyeleti okból törölték – a Forma-3-as futam és a Forma-1-es nagydíj előtt pedig egyperces csenddel tisztelegtek az elhunyt ifjonc előtt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Michael Masi vasárnap azt mondta, máris megkezdték a történtek kivizsgálását.

“Már tegnap (szombaton) elindult a vizsgálat. Az FIA műszaki, biztonsági és minden részlege azonnal munkához látott. A Belga Királyi Autóklubbal és a hatóságokkal közösen folytatjuk le a vizsgálatot” – mondta, hozzátéve, hogy annak lezárultáig nem nyilatkoznak újra a balesetről.

Masi azt mondta, a vasárnapi F2-es futam lefújása közös döntés volt.

“Az FIA, az F2 szervezői közösen döntöttek, az F1 Group pedig támogatta azt. Úgy gondolom, hogy precedens nem volt erre, de mindent figyelembe kellett venni.”

Már folyik a vizsgálat a spái tragédia ügyében 1