„Nagyon jó autónk van és nagyon jól kezdtük a szezont” – összegzett Max Verstappen, miután a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésen komoly fölénnyel nyomta le a Mercedes párosát, majd ahogy befejezte nyilatkozatát, egy tortával nyomta képen az őt interjúztató David Coulthardot, annak apropóján, hogy a korábbi F1-es pilóta ma ünnepli 50. születésnapját.

„Jók voltunk a teszten, de ez semmi garanciát nem adott a folytatásra nézve, de nagyon élvezetes vezetni az új autót” – tette hozzá a Red Bull pilótája, aki pályafutása 4. rajtelsőségét szerezte a királykategóriában. „A változó szélkörülmények miatt nem volt könnyű dolgunk az autó beállításával, de nagyon örülök a pole-nak.”

„Az első Q3-as körömet nem éreztem tökéletesnek, de végül sikerült eltalálnunk a jó egyensúlyt. Ennek ellenére óvatosnak kell lenni, nehogy túlmelegedjenek a hátsó gumik. Az autó amúgy a rövid és hosszú etapokon egyaránt remeknek bizonyult idáig.”

F1: Tortával poénkodott Verstappen a pole után 2

Így gratulált Lewis Hamilton Max Verstappennek, miután a holland legyőzte őt. A Red Bull pilótája kezdheti az élről a Forma-1-es szezonnyitót Bahreinben.

Nem elég erős a Mercedes

Habár úgy tűnt, hogy a Mercedes visszavághat Max Verstappennek, nem találtak ellenszert a holland tempójára, aki a hétvége egyetlen 1:28-as idejét szállította. „Mindent beleadtam, de sajnos ennyi nem volt elég” – nyugtázta a vereséget Lewis Hamilton.

„Ez volt a legjobb, amire képes voltam, és amit ki tudtam hozni az autóból” – folytatta a világbajnoki címvédő. „Gratulálok Maxnak, lenyűgöző munkát végzett, különösen gyors volt az utolsó körén” – beszélt elismerően Red Bull-os ellenfeléről.

„A tesztektől fogva nagyon jó munkát végeztünk, a gyárban is mindenki fantasztikusan dolgozott. A tesztek alapján azt gondoltuk, ennél jóval hátrébb leszünk.”

A Mercedes másik pilótája, Valtteri Bottas eközben elismerte, hogy még a – magyar idő szerinti – kora délutáni órákban rendezett harmadik edzésen sem boldogult a W12-es egyensúlyával.

„Este már egy kicsit jobb volt. Két szett lágy gumit használtunk a Q2-ben, így a Q3-ra csak egy garnitúrám maradt, így nem volt könnyű felvenni a versenyt Maxszal és Lewisszal. Bármi lehetséges, ugyanakkor csak céljaink lehetne holnapra” – ecsetelte helyzetét a finn.

„Mi és Max ugyanúgy a közepes gumikon rajtolunk, szóval ebben semmi kiemelkedőt nem kell keresni. Meglátjuk, mi lesz majd.”