A Forma-1-ben letettek ugyan a fordított rajtráccsal való kísérletezésről, cserébe jött helyette egy másik reformötlet. Ennek értelmében kísérleti helyszíneken pénteken rendeznének időmérőt, ennek eredménye adná egy szombati sprintverseny rajtsorrendjét, míg a szombati futam végeredménye alapján állnának fel a versenyzők a vasárnapi “főfutam” rajtrácsára. Az ötletet a csapatok egyelőre vizsgálják.

Daniel Ricciardo örül ugyan annak, hogy a fordított rajtrácsos elképzeléseknek végre annyi, az új formátumban is lát veszélyt. Az ausztrál szerint a sprintfutamoknak nem szabadna veszélyeztetniük azt a presztízst, amit egy F1-es futamgyőzelem jelent.

“Ha [a sprintversenyek] nem manipuláltak vagy mesterségesek, annyira nem félek tőlük” – vélekedett Ricciardo.

“De a legfontosabb, hogy egy F1-es győzelem mindig ugyanolyan nagy dolog legyen, amilyennek lennie kell. Soha nem akarnék úgy futamot nyerni, hogy aztán kiábrándultnak érezzem magam.”

“Többé-kevésbé nyitott vagyok arra, hogy még egy futammal bővüljön a hétvégék programja, egészen addig, amíg ennek értéke ugyanakkora lesz, mint a vasárnapi győzelmeké.”