Fontos döntés született csütörtökön a Forma-1 jövője szempontjából: a csapatok egyhangúan megszavazták, hogy a 2021-es szezon végén felhagynak az erőforrások fejlesztésével. Az istállók és az erőforrások beszállítói a tervezetről a Forma-1 és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselői előtt állapodtak meg.

A változást a két energiaitalos alakulat, a Red Bull és az AlphaTauri kezdeményezte: ők az idei év végén elveszítik jelenlegi partnerüket, a Hondát. Mivel a motorgyártók nem tolongtak, hogy kisegítsék Max Verstappen csapatát, valószínűleg a japánok erőforrását fogják házon belül felkészíteni a versenyekre. Mivel azonban a Red Bull nem egy gyári csapat és nem építettek korábban motorokat, F1-ben maradásuk kulcsa is, hogy az erőforrások nagyjából azonos teljesítményűek maradjanak a későbbiekben is.

A megállapodás részleteit a későbbiekben hozzák nyilvánosságra, ahogy azt is, hogy pontosan mikortól is tilos fejleszteni az erőforrásokat.

A tervek szerint csütörtökön született volna döntés a sprintversenyek sorsáról is: felmerült az ötlet, hogy a 2021-es szezon három hétvégéjén a vasárnapi futam rajtsorrendjét egy rövid szombati verseny döntse el. Ugyan a hírek szerint a csapatok pozitívan fogadták az ötletet, de a részletekről még meg kell egyezni.