A még 2020-ban kiadott idei Forma-1-es versenynaptárat eddig egyszer, még januárban módosították: az első futamnak szánt Ausztrál Nagydíjat őszre csúsztatták, a Kínai Nagydíjat pedig kivették a kalendáriumból. A szezon a jelenlegi tervek szerint március végén Bahreinben kezdődik majd, melyet az ismét visszatérő imolai verseny követ.

Könnyen lehet azonban, hogy ezzel még nem ért véget a versenynaptár variálása. A 23 futamosra tervezett menetrend egyébként sem teljes, ugyanis a május 2-i vasárnapra tervezett nagydíj helyszínét még nem jelentették be. Eredetileg Vietnámba utazott volna a Forma-1 mezőnye, ám a vírushelyzet mellett az országban kirobbant egy politikai botrány, mely az újonnan épült pályát is érintette.

Helyét legnagyobb eséllyel a tavalyi Portugál Nagydíj helyszíne, Portimao vehette volna át, ám ez is kétségessé vált: a pireneusi országban a járványhelyzet kritikussá vált, a kórházak pedig szó szerint tele vannak.

Olasz források azonban már tudni vélik a megoldást: ahogy 2020-ban, úgy idén is duplázhat Bahrein. Természetesen annak nem lenne sok értelme, hogy a mezőny Szahírban kezdi a szezont, visszatér Olaszországba, majd újra a közel-keleti pályán versenyez: a La Gazetta dello Sport szerint az Emilia-romagnai Nagydíjat április 18-ról április 25-re halasztanák, így a szezon egy dupla bahreini fordulóval kezdődne, és a csapatoknak lenne egy szabad hétvégéjük, hogy holmijaikat visszahozzák Európába.

A Forma-1 vezetése nem reagált még az olasz sajtó értesüléseire.