2020 nem fog Kimi Räikkönen karrierjének legsikeresebb évei közé tartozni. Az Alfa Romeo finn pilótája a bajnokságot a 16. helyen zárta, és mindössze két alkalommal végzett a pontszerzők között: a Toszkán és az Emilia-romagnai Nagydíjon is a kilencedik helyen zárt.

A Jégembert sem kerülhették el a koronavírus-járvány, illetve az amiatt eszközölt változtatások. Ebből azonban saját bevallása szerint alig érzékelt valamit a Forma-1 korelnöke. “Nem is tudtam” – felelte arra a kérdésre Räikkönen, hogy sokkal kevesebb újságíró volt az F1-es paddockban, mint ezt megelőzően.

“A munka mennyisége nem változott. Eddig személyesen beszéltem a médiával, most egy számítógépen keresztül. 30 percig ülök, válaszolok a kérdésekre, ilyen szempontból semmi sem változott” – tette hozzá.

Ugyan a rendszeres tesztelések és a “buborékokba” zárt életforma biztosan új dolog volt Räikkönen életében is, de ő azt állítja, ebből nem érzett meg sokat. “Mindig is a hotel és a pálya között mozogtam. Azoknak, akik szeretnek eljárni és étteremben enni, a korlátozások szigorúak lehettek, de én mindent pontosan úgy csináltam, mint korábban.”

F1: Räikkönen elmondta, hogy élte meg a járványt 1

A finn már a valaha volt legtapasztaltabb Forma-1-es versenyző: eddig 330-szor állt rajthoz a legjobbak között, és ezt a statisztikai mutatót még tovább növelheti. “Ezek csak számok” – utalt arra Räikkönen, hogy nem foglalkoztatják a rekordok. Az sem zavarja igazán, hogy a sajtó furcsállta 2021-es szerződéshosszabbítását a mezőny hátsó régiójában kullogó Alfa Romeóval. “Nem tudok erről sokat, mert nem érdekel, milyen a hírek fogadtatása. Gondoljanak csak azt, amit akarnak, nekem mindegy.”