Rendkívül szokatlan módon, érvényes megállapodás nélkül kanyarodott rá az új évre a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, akinek kapcsán Szilveszterkor bejelentették, hogy sportteljesítménye és a pályán kívüli társadalmi és jótékonysági tevékenysége elismeréseként megkapja a lovagi címet is II. Erzsébet brit királynőtől.

Az olasz Corriere dello Sport ugyanakkor úgy tudja,

már novemberben elkészült a szerződés a Hamilton számára megfelelő feltételekkel, amik között négy év, valamint évi 50 millió dolláros (14-15 milliárd forint) fizetés szerepel. 

A Mercedes anyacége, a Daimler – melynek a múlt hónapban bejelentett változások által 33,33%-ra csökkent a tulajdonrésze az F1-es csapatban, mivel az INEOS is beszállt a résztulajdonosok közé – gördített akadályt a megállapodás elé.

A Daimler 2+1 éves szerződést ajánlana Hamiltonnak, miután a brit a napokban ünnepli majd 36. születésnapját, aki ezzel a mezőny legidősebb tagjaihoz tartozik, alkupozícióján pedig vélhetően sokat gyengített George Russell szahíri remeklése is, akit előbb a csapat hibája, majd egy defekt fosztott meg a győzelemtől Hamilton helyettesítésekor.

Ezzel szemben korábban mind a csapatnál még évekig biztosan maradó Toto Wolff, mind pedig Hamilton „más prioritásokra” hivatkozott, amikor a szerződéshosszabbítás késlekedéséről kérdezték. A csapatfőnök szerint azonban előfordulhat, hogy az előszezoni tesztek előtt sikerül megállapodni, ez esetben Hamilton jövőjét március elejéig homály fedheti.