Max Verstappenről szólt a Forma-1 évadzáró futama, a Red Bull holland versenyzője játszi könnyedséggel szerezte idei második és pályafutása tizedik győzelmét az Abu-dzabi Nagydíjon. A Mercedes kénytelen a kettős dobogóval engesztelődni: Valtteri Bottast intette le másodikként a kockás zászló az 55 körös verseny végén, Lewis Hamiltont pedig harmadikként.

2020 utolsó F1-es díjátadója előtt Martin Brundle korábbi Le Mans-győztes és Forma-1-es versenyző készítette az interjúkat a dobogósokkal.

F1: „Meglepően gyors volt a Red Bull” 2

Max Verstappen (Red Bull, 1.): „Nagyon élvezetes volt mind a tegnapi, mind pedig a mai nap. Jól sikerült a rajt, onnantól kezdve pedig már csak a gumikra kellett figyelni. Az autónak jó volt az egyensúlya, nagyon élveztem a futamot. Minden rendben csináltunk. Ha egyszer az élre kerülsz, onnantól kontrollálhatóbbá válik a verseny, az életedet is megkönnyíti.”

Valtteri Bottas (Mercedes, 2.): „Túl gyors volt a Red Bull – meglepően gyors. Pedig azt hittük, hogy a versenytempónk legalább azonos lesz. Minden tőlem telhetőt megtettem, de nem tudtam felvenni Maxszal a ritmust.”

Lewis Hamilton (Mercedes, 3.): „Nem lehet mindig nyerni. Figyelembe véve, hogy milyenek voltak az elmúlt hetek, összességében elégedett vagyok ezzel a hétvégével. Nyilván nem volt annyira jó, mint amilyenre készültünk, de gratulálunk Maxnak. Fizikailag kemény versenyem volt: amíg ebben a tekintetben egész évben rendben volt, ma határozottan nem” – utalt arra Hamilton, hogy még érzi magán a koronavírus hatásait. „Örülök, hogy vége, és nagy köszönet jár a csapatnak a folyamatos támogatásért. Fantasztikus, hogy még így is két dobogóval zártunk.”